Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Nikaragva planira 94% električne energije iz obnovljivih izvora energije do 2017. E-mail
Autor Leo Jerkić   
Srijeda, 09 Siječanj 2013 18:46

Nikaragva trenutačno veliki dio električne energije proizvodi iz uvoznog goriva, te malu količinu iz geotermalnih elektrana i hidroelektrana. To bi se trebalo promijeniti kroz novi plan za razvoj države kojim žele postići proizvodnju 94% potreba za električnom energijom iz obnovljivih izvora energije do 2017. godine.

Projekt se provodi na način da koristi i popravlja postojeću infrastrukturu Nikaragve, te gradi novu gdje je potrebno. Ako se plan uspješno provede električna energija će se prodavati za 37% manju cijenu od prosječne trenutne bruto cijene električne energije. Trenutačni cilj Nikaragve je ove godine proizvesti 50% potreba za električnom energijom iz obnovljivih izvora energije.

Glavni dio plana je projekt San Jacinto snage 72 MW, a radi se o velikoj geotermalnoj elektrani koja se nalazi u području San Jacinto-Tizate, koje se smatra jednim od najboljih u Latinskoj Americi za iskorištavanje geotermalne energije. Elektrana je ključna komponenta za daljnji razvoj infrastrukture u Nikarakvi, te bi se tamo trebalo proizvoditi 17% potreba Nikaragve za električnom energijom, uz 37% nižu cijenu proizvodnje električne energije od prosječne bruto cijene. San Jacinto je u pogonu, a sada se planira proširiti za još 10 MW, dodavanjem druge binarne jedinice.

Ovim ulaganjem i ulaganjem u hidroelektrane bi se Nikaragva trebala uskoro riješiti svoje ovisnosti o uvoznim gorivima.

Izvor: http://inhabitat.com

 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?