Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Kyocera isporučuje panele za prvi japanski solarni projekt zajednice E-mail
Autor Iva Zelenko   
Četvrtak, 24 Siječanj 2013 20:15

Nakon potpisivanja ugovora o isporuci, tvrtka Kyocera isporučiti će solarne panele za prvi japanski solarni projekt zajednice, a koji će se nalaziti u prefekturi Wkayama i Kyotou.

Obnovljivi.comNeprofitne kompanije PS i Trans Value izgraditi će i voditi elektranu koja će se sastojati od 7.500 multikristalinskih silicijskih solarnih modula kompanije Kyocera. Veći dio financija doniralo je Sveučilište Ryukoku.

Elektranu Ryukoku, snage 1.85 MW, razvijaju Trans Value, Inami Town i Sveučilište Ryukoku, a proizvedena električna energija prodavati će se u lokalnu elektroenergetsku mrežu prema trenutnim japanskim poticajnim tarifama. Sav profit, odnosno zarada koja ostane nakon pokrivanja početnih troškova i troškova održavanja, donirati će se socijalnim projektima u prefekturi Wkayama i gradu Kyoto.

Projekt će biti raspoređen na raznim područjima u regiji, sa 50 kW smještenih u kampusu Sveučilišta Ryukoku u Kyotou, i ostatkom raspoređenim na dvije lokacije u gradu Inami u prefekturi Wkayama. 1.2 MW nalaziti će se na Inami gradskom zemljištu, a 600 kW na zemlji koja je u vlasništvu kompanije PS.

Očekuje se da će formalni sporazum između kompanija biti sklopljen slijedeći mjesec, te da će izgradnja započeti u svibnju ove godine. Završetak izgradnje očekuje se u lipnju, a puštanje u pogon u srpnju ove godine. Ukupna vrijednost projekta iznosi oko 8 milijuna dolara, odnosno 700 milijuna yena.

Japanske poticajne tarife određene su nakon potresa 2011. godine, koji je prislio zemlju da smanji svoju ovisnost o nuklearnoj energiji i fosilnim gorivima. Upravo od tada procvao je i sektor solarne energije, a iskorištavanje obnovljivih izvora energije u konstantnom je rastu.

 

Izvor: http://www.renewableenergyfocus.com/

Tags:     Japan      Kyocera      FN sustav      Kyoto      sunčeva energija
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?