Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Etiopijska Banka za razvoj financirati će projekte obnovljivih izvora energije E-mail
Autor Iva Zelenko   
Četvrtak, 31 Siječanj 2013 10:52

Etiopijska Banka za razvoj najavila je da će, sa početnim ulogom od 20 milijuna dolara, financirati projekte obnovljivih izvora energije u zemlji. Program je financiran od strane Svjetske banke, a u kasnijoj fazi očekuje se dodatno ulaganje još 20 milijuna dolara.

Obnovljivi.comEtiopijska Banka za razvoj najavila je da će sa 20 milijuna dolara financirati privatne kompanije, a cilj ulaganja je pomoći ubrzati razvoj projekata obnovljivih izvora energije i programa energetske učinkovitosti.

U svibnju 2012. godine Svjetska banka osigurala je Etiopiji 40 milijuna dolara za razvoj projekata obnovljivih izvora u privatnom sektoru, a očekuje se da će početno financiranje od 20 milijuna dolara započeti kroz slijedećih pet mjeseci. Banka trenutno pregovara sa nekoliko zainteresiranih stranaka, te surađuje sa Svjetskom bankom vezano za detalje kao što je razina ulaganja u pojedine kompanije. Ukoliko se početna faza financiranja pokaže uspješnom, banka će nastaviti daljnja ulaganja u jednakoj vrijednosti od 20 milijuna dolara.

Sporazum o financiranju između Svjetske banke i etiopijskog Ministarstva financija i gospodarskog razvoja završen je 2012. godine, a u sklopu sporazuma stoji da će Svjetska banka Etiopiji omogućiti ulaganja u vrijednosti 200 milijuna dolara za razvoj nacionalnog energetskog tržišta.

 

Izvor: http://thinkgeoenergy.com/

Tags:     Etiopija      Svjetska banka      ulaganja      razvoj
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?