Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Sunčeva energija dosegla mrežni paritet u Indiji i Italiji E-mail
Autor Iva Zelenko   
Utorak, 09 Travanj 2013 13:33

Obnovljivi izvori energije ostvarili su novi veliki korak u Indiji i Italiji, nakon što je električna energija iz sunčeve energije u obje zemlje postala dostupna po jednakoj cijeni po kojoj električnu energiju u prosjeku plaćaju kućanstva, izvještava Deutsche Bank.

Pustinja MojavePredviđanja banke o svjetskoj potražnji za solarnom energijom za 2014. godinu govore o rastu za oko 20%, posebice na tržištima u Kini, S.A.D.-u i Ujedinjenom Kraljevstvu. Također, očekuje se da će ova situacija u Indiji i Italiji potaknuti druge zemlje, čime bi sunčeva energija postala dostupna sve većem broju potrošača.

Cijena postavljanja fotonaponskih sustava u Indiji je prilično visoka, no unatoč tome ta je zemlja dosegla mrežni paritet, a Deutsche Bank predviđa optimističan skok svjetskih potreba za sunčevom energijom, u čemu bi Indija sudjelovala s proizvodnjom iz između 1 i 2 GW elektrana.

Za S.A.D. Deutsche Bank predviđa rast od 1 GW za tržište kućanstava i 2 GW za komercijalno tržište, uz dovršetak velike sunčane elektrane koja je već u fazi izgradnje, a koja se nalazi u pustinji Mojave.

 

Izvor: http://inhabitat.com/

Tags:     predviđanja      sunčeva energija      Italija      Indija      S.A.D.      U.K.      Deutsche Bank      mrežni paritet      cijena energije
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?