Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

ConEdison otkupio udio u 300 MW fotonapona E-mail
Autor Iva Zelenko   
Petak, 24 Svibanj 2013 11:48

Kompanija ConEdison Development zaključila je ugovor o kupovini 50% udjela u 300 MW fotonaponskog sustava koji je u vlasništvu kompanije Sempra US Gas & Power.

Obnovljivi.comKompanija Sempra nastaviti će pružati usluge održavanja i upravljanja na obje elektrane – Copper Mountain Solar 2, snage 150 MW, koja se nalazi u Las Vegasu, i Mesquite Solar 1, snage 150 MW, koja se nalazi u blizini Phoenixa. Detalji ugovora s ConEdison nisu u potpunosti objavljeni.

Prodaja proizvedene električne energije elektrane Mesquite osigurana je dvadesetogodišnjim ugovorom s operaterom Pacific Gas & Electric. Isti operater otkupljivati će električnu energiju i od elektrane Copper Mountain kroz dvadesetpetogodišnji ugovor. Prva faza elektrane Copper Mountain dovršena je i kroz nju je postavljeno 92 MW vjetroagregata, dok se postavljanje svih 150 MW očekuje u 2015. godini.

Ovakvo strateško partnerstvo odražava Sempra-in plan poboljšanja financijske strukture, vraćanja dugova i daljnjeg rasta i razvoja projekata obnovljivih izvora energije.

 

Izvor: http://renews.biz/

Tags:     S.A.D.      Sempra      ConEdison      fotonapon
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?