Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

New Jersey odobrio Program sunčeve energije vrijedan 447 milijuna dolara E-mail
Autor Iva Zelenko   
Srijeda, 05 Lipanj 2013 12:55

New Jersey je odobrio Program poticanja upotrebe sunčeve energije vrijedan 447 milijuna dolara koji uključuje i poticaje za ugradnju kolektora za lokalno stanovništvo. Kroz program će se financirati i postavljanje velikih sunčanih elektrana na neiskorištenim lokacijama u državi.

Obnovljivi.comProgram koji je izradila Public Service Electric and Gas u cilju ima dodatno proširiti postojeći program Solar4All. Prema planu, 247 milijuna dolara iskoristiti će se za proširenje sunčanih elektrana u New Jerseyu koje će se prvenstveno nalaziti na zemljištima koja nisu pogodna za poljoprivredu i drugu sličnu namjenu. Proizvedena električna energija slati će se u lokalnu elektroenergetsku mrežu.

Dodatnih 200 milijuna dolara biti će namijenjeno kreditiranju kućanstava i vlasnika poljoprivrednih zemljišta koji žele postaviti solarne sustave na svoje nekretnine. Program će sufinancirati početne troškove ulaganja u opremu čije postavljanje može iznositi i do 40.000 dolara. Pretpostavlja se da će ovaj novi program omogućiti da New Jersey postane vodeća američka država kada je riječ o tehnologiji sunčeve energije, te da će potaknuti druge države da učine isti korak.

 

Izvor: http://inhabitat.com/

Tags:     fotonapon      solarni sustavi      S.A.D.      New Jersey      poticaji
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?