Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Povećanje od 19% proizvodnje obnovljivih izvora energije u Ujedinjenom Kraljevstvu E-mail
Autor Iva Zelenko   
Utorak, 06 Kolovoz 2013 13:33

Električna energija proizvedena iz obnovljivih izvora energije zabilježila je u 2012. godini povećanje od 19% u odnosu na proizvodnju u 2011. godini stoji u službenom izvješću koje je objavio Odjel za energetiku i klimatske promjene Ujedinjenog Kraljevstva.

Ukupni postavljeni kapaciteti obnovljivih izvora energije povećali su se za 27% u 2012. godini, uglavnom kao rezultat povećanja energije vjetra na kopnu za 27%, povećanja energije vjetra na moru za 63%, te povećanja sunčanih fotonaponskih elektrana za 71%. Ovakva povećanja rezultat su poboljšanja u poticajnim tarifama.

Ukupna energetska potrošnja u Ujedinjenom je Kraljevstvu povećana za 1,7%, uglavnom zbog nešto hladnijih klimatskih uvjeta tijekom 2012. godine. No, prema temperaturnim usporedbama kroz posljednjih 8 godina, ostvaren je pad potrošnje od 0,7%. Udio obnovljivih izvora energije u ukupnom energetskom miksu Ujedinjenog Kraljevstva iznosio je 11,3%, dok je u 2011. godini iznosio 9,4%.

Proizvodnja električne energije prema izvoru

Podaci u izvješću prikupljeni su pregledom podataka iz četiri velika izvješća objavljena od strane Odjela koja pružaju informacije i analize o potrošnji, transformaciji i potrošnji energije u 2012. godini, a to su: Digest of United Kingdom Energy Statistics 2013, UK Energy in Brief, Energy Flow Chart i Energy Consumption in the United Kingdom.

 

Izvor: https://www.gov.uk/

Tags:     UK      Ujedinjeno Kraljevstvo      izvješće      potrošnja energije      udio OIE
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?