Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Francuska se priključila projektu Desertec E-mail
Autor Iva Zelenko   
Četvrtak, 05 Rujan 2013 10:50

Desertec France najnovija je članica svjetskog projekta Desertec Foundation, gdje će surađivati s ciljem stvaranje prijenosa održive energije u Francuskoj i Africi. Članovi uključeni u ovaj projekt su stručnjakinja za fotonapon i elektrifikaciju ruralnih sredina, Stéphane Maureau, s ulogom potpredsjednice zadužene za odnose u industriji, te konzultant za obnovljive izvore energije, Alexandre Chatel, kao glavni tajnik.

Desertec FoundationDesertec Foundation i Desertec University Network potiču upotrebu svih obnovljivih izvora energije, promoviraju razvoj projekta i razmjenu znanja, te rade na lobiranju kod političkih vođa. Naglasak stavljaju na iskorištavanje prostranstava pustinja, koje smatraju najprihvatljivijima za iskorištavanje energije vjetra i sunčeve energije, uz tvrdnju da u razdoblju od šest sati u pustinjama ima više sunčeve energije nego što cijelo čovječanstvo potroši u godinu dana.

Desertec sheme uključuju: program elektrifikacije za 53 sela u Senegalu, koji je iniciran kroz Agence Sénégalaise pour l’Electrification Rurale, postavljanje 500 MW sunčeve energije u Kamerunu kroz razdoblje od 5 godina kroz program Solar Plan 2020, te izgradnju vjetroelektrane snage 50 MW u Saint-Louisu, Dakar, kojeg vodi C3E.

 

Izvor: http://renews.biz/

Tags:     Desertec      Francuska      pustinje      razvoj      Afrika
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?