Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Veliki FN projekti u Ujedinjenom Kraljevstvu zabilježili porast od 600% E-mail
Autor Iva Zelenko   
Srijeda, 22 Siječanj 2014 18:27

Novo izvješće, izdano od strane SolarBuzz-a, pokazuje snažan rast velikih fotonaponskih projekata u Ujedinjenom Kraljevstvu. Riječ je o porastu od 600% kroz razdoblje od 12 mjeseci, odnosno kroz 2013. godinu.

Obnovljivi.comVećinu novih projekata, čak 90%, čine elektrane postavljene na tlu, a uz ovo novo povećanje Ujedinjeno Kraljevstvo ima 1,45 GW postavljenih fotonaponskih elektrana. Prema količini postavljenih fotonaponskih elektrana Ujedinjeno Kraljevstvo je sada šesta zemlja u svijetu, te je šesta zemlja koja je dosegla više od GW u 2013. godini.

Jedan od razloga zašto je u 2013. godini zabilježen takav rast je i činjenica da je u 2012. godini zabilježen izrazito mali broj novih FN sustava. Svejedno, veliki sustavi postavljeni na tlu bili su ključni čimbenik u dosezanju 1,45 GW u 2013. godini, te su iznenadili mnoge koji početkom godine nisu očekivali takav razvoj.

Kao rezultat povećanih ulaganja, u izvješću se procijenjuje da je fotonapon kumulativno premašio 3 GW, te da će do 31. ožujka 2014. godine tržište doseći 4 GW, što bi bio rekord za jednu četvrtinu godine.

Pretpostavlja se da vlada neće donositi nikakve promijene u postojećem zakonu, pa se do izbora u svibnju 2015. godine ne očekuju nikakva politička uplitanja u daljnji rast i razvoj.

 

Izvor: http://inhabitat.com/

Tags:     UK      2013      fotonapon      FN
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?