Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Eon sudjeluje u razvoju 5 MW baterijskog sustava E-mail
Autor Leo Jerkić   
Petak, 14 Veljača 2014 19:40

Eon će sudjelovati u projektu gradnje 5 MW velikog modularnog baterijskog sustava za spremanje energije koji se nalazi u Aachenu, Njemačkoj.

Sustav se zove Modulat Multi-Megawatt Multi-Technology Medium-Voltage Battery Storage (M5BAT) te će dobiti 6,5 milijuna eura financiranja od Njemačkog Federalnog Ministarstva ekonomije i energije. Projekt će se u početku fokusirati na integraciju obnovljivih izvora energije, tesitranje distribuirane regulacije energije kako bi se promovirala stabilnost elektroenergetske mreže i arbitrirala cijena električne energije.

M5BAT će moći kombinirati nekoliko baterijskih tehnologija, te koristi litij-ionske baterije velike izlazne snage za kratkotrajno korištenje, visokotemperaturne baterije za srednjeročno korištenje i olovne baterije za kratkotrajno i srednjeročno korištenje. Rang snage i velika modularnost baterijskog sustava će činiti ovu bateriju jedinstvenim sustavom, te će se moći koristiti na velikoj količini sustava.

M5BAT razvijaju Eon Energy Reseach Center na sveučilištu Aachen, baterijski proizvođač Exide Technologies i Beta-Motion te proizvođač invertera SMA Solar Technology. Gradnja sustava će početi na jesen, a isti će ući u pogon iduće godine.

Izvor: http://renews.biz

Tags:     eon      baterijski sustav      m5bat      litij-ionske baterije      modularnost
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?