Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Obama poziva na trajni PTC u SAD-u E-mail
Autor Leo Jerkić   
Subota, 08 Ožujak 2014 00:28

Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Barack Obama je pozvao Američki Kongres da uvede trajnu proizvodnu poreznu olakšicu (PTC) za obnovljive izvore energije tokom predstavljanja budžeta u iznosu od 3,9 bilijuna dolara za iduću fiskalnu godinu. On također želi reformirati PTC da postane povratan.

Druge mjere za obnovljive izvore energije koje Obama želi uvesti uključuju osnovno financiranje čistih tehnologija u iznosu od 5,2 milijarde dolara. Budžet također podržava Odjel za agrikulturu u iznosu od 5 milijardi dolara za ruralne zone kojima žele pomoći u tranziciji na čistu energiju i povećanu energetsku efikasnost.

Prema planu će se investirati i 95 milijuna dolara u Odjel za unutrašnje poslove, odnosno njihov program za razvoj obnovljivih izvora energije čime će se dati dozvole za nove obnovljive projekte na lokacijama u federalnom vlasništvu i na vodotocima, što je dio Obaminog cilja od 20GW obnovljivih izvora energije do 2020. godine.

Republikanci kritiziraju cijeli budžet zbog povećanja poreza i trošenja, te se očekuje da će blokirati veliki dio inicijativa, ali još ništa nije sigurno.

Izvor: http://renews.biz

Tags:     sjedinjene američke države      barack obama      ptc      obnovljivi izvori energije      porezne olakšice
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?