Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

NEC pustio u pogon najveći sustav za spremanje energije u Italiji E-mail
Autor Leo Jerkić   
Ponedjeljak, 07 Travanj 2014 19:28

NEC Corporation je pustio u pogon ESS (sustav za spremanje električne energije) za tvrtku-kćer Enel Groupe Enel Distribuzione koji je najveći operator distribucijskog sustava u Italiji. ESS je spojen na primarnu trafostanicu Chiaravallle u regiji Calabria gdje postoji veća količina instaliranih fotonaponskih sustava i vjetroelektrana.

Sustav za pohranu koristi litij-ionski sustav spremanja električne energije koji može spremiti 2 MWh fleksibilne električne energije kojom se upravlja fluktuacijama u potražnji.

Prema riječima Ugo Goviglija, potpredsjenika NEC-a ova tehnologija omogućava efikasno i troškovno isplativo energetsko tržište jer omogućuju 100% proizvodnju električne energije iz obnovljivih izvora energije.  Sa ovim sustavom Enel Distribuzione radi pokuse balansiranja proizvodnje i potrošnje električne energije, regulacije napona i frekvencije, te kvalitete električne energije.

ESS bi s vremenom trebao biti integriran sa Enelovom infrastrukturom pametnih mreža, čija je osnova automatizirani sustav praćenja potrošnje sa pametnim mrežama instaliranim u kućanstvima, tvornicama i uredima uz novu inovativnu analitiku „big data“ i IT sustave kojima se radi izmjena informacija o potrošnji i proizvodnji električne energije u dva smjera u realnom vremenu.

Izvor: www.renewableenergyfocus.com

Tags:     litij-ionski sustav      spremanje električne energije      italija      nec corporation      enel group      calabria
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?