Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

OpenHydro planira gradnju elektrane na plimu i oseku vrijednu 600 milijuna eura u Alderneyu, Velikoj Britaniji E-mail
Autor Leo Jerkić   
Nedjelja, 13 Travanj 2014 23:54

OpenHydro Group Ltd., koji je u većinskom vlasništvu Francuske inženjerske tvrtke DCNS SA je pristao raditi sa Alderney Renewable Energy Ltd na razvoju elektrane na plimu i oseku koja vrijedi otprilike 600 milijuna eura.

Zajednički joint venture The Race Tidal Ltd. će imati snagu od otprilike 300 MW, te bi se trebao sastojati od 150 turbina koje bi bile postavljene pokraj obale Alderneya u  Channel Islandu prema podacima koje je obajvio OpenHydro iz Dublina, Irske. Projekt bi trebao biti dovršen do 2020. godine, te bi trebao pokriti potrebe za 150.000 kućanstava.

OpenHydro je vlasnik 31% Alderney Renewablea, a turbine bi trebale biti proizvedene u Francuskoj. Alderney Renewable radi i na prijenosnom kabelu koji bi spojio Britaniju, Alderney i Francusku te bi se njime prenosila energija iz elektrane na plimu i oseku.

Alderney i ostatak Britanije prema procjenama imaju skoro pola potencijalnih resursa u plimi  i oseci i otprilike 10% svjetskih reusrsa. Unatoč tome na svjetskom tržištu nema velikih komercijalnih projekata, ali postoji veći broj testnih.

Izvor: http://about.newenergyfinance.com

Tags:     openhydro      aldernery      plima i oseka      francuska
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?