Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

General Electric kupio Alstom, udio dobila i Francuska vlada E-mail
Autor Leo Jerkić   
Ponedjeljak, 23 Lipanj 2014 11:53

Nakon višemjesečne borbe oko toga tko će preuzeti energetski dio poslovanja Alstoma, kao pobjednik je isplivao General Electric (GE) sa svojom ponudom vrijednom 17 milijardi dolara.

Ovo je najveća investicija GE-a u povijesti, a svoj udio će dobiti i Francuska vlada kojoj će biti prodano 20% udjela u tvrtci od strane tvrtke Bouygues SA koja ima 29% udjela u Alstomu. Osim toga će vlada Francuske dobiti i 20% glasačkih prava. To je bio i uvjet Francuske vlade da odobri preuzimanje koje je Alstomov upravni odbor već prihvatio. Time je zajednička ponuda Siemensa/Mitsubishija izgubila utrku za Alstom, ali je ista uspjela natjerati GE da pojača svoju početnu ponudu sa 13,5 na 17 milijardi dolara.

GE ovime kupuje Alstomov posao s plinom, te radi zajednička ulaganja u poslove sa plinskim turbinama, obnovljivim izvorima energije i prijenosnim elektroenergetskim mrežama. Sam Alstom će dobiti GE-ov posao sa signalizacijom željeznica za 602 milijuna eura. GE je svojom ponudom obećao i otvoriti 1.000 lokalnih industrijskih radnih mjesta.

Izvor: www.bloomberg.com

Tags:     general electric      alstom      francuska      siemens      elektroenergetski posao
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?