Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

REA zahtjeva obvezujuće ciljeve za obnovljive izvore energije u EU do 2030. E-mail
Autor Leo Jerkić   
Petak, 27 Lipanj 2014 10:24

Renewable Energy Association (Udruženje za obnovljive izvore energije) je objavilo javni poziv Premijeru Velike Britanije Davidu Cameronu i drugim članicama Europske Unije da postave državne ciljeve za obnovljive izvore energije do 2030. godine kako bi se poboljšala energetska sigurnost.

REA-in poziv je stigao jučer, odnosno dan prije sastanske Europskog Vijeća u Brusselsu gdje će se raspravljati o okviru 2030 za energiju i klimatske promjene. Debata bi se trebala fokusirati na energetsku sigurnost Europske Unije s obzirom da nestabilnosti u Iraku i istočnoj Europi direktno utječu na uvoz nafte i plina u Europsku Uniju.

REA smatra da bi se postavljanjem obvezujućih ciljeva za 2030. godinu smanjila ovisnost o međunarodnim tržištima energije koja su vrlo promjenjiva zadnjih godina. Ta ovisnost se naravno može smanjiti većim korištenjem obnovljivih izvora energije i energetskom efikasnošću.

REA je kao dobar primjer navela Francusku koja je već postavila državni cilj za OIE do 2030. godine koji iznosi 32%. Uvođenjem obvezujućih ciljeva će se investitorima dati signal da će Vlade uvesti stabilnu politiku za obnovljive izvore čime će se smanjiti rizici i troškovi kapitala.

Izvor: http://renews.biz

Tags:     rea      obnovljivi izvori energije      europsko vijeće      francuska
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?