Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Francuska predstavila energetski plan za OIE i energetsku efikasnost čija je potencijalna vrijednost 10 milijardi eura E-mail
Autor Leo Jerkić   
Srijeda, 30 Srpanj 2014 20:08

Francuski planirani energetski zakon bi trebao mobilizirati otprilike 10 milijardi eura investicija kroz porezne olakšice i zajmove s niskim kamatama čiji je cilj potaknuti ulaganja u energetsku efikasnost i obnovljive izvore energije.

Zakonom se želi potaknuti rast i radna mjesta, te smanjiti računi kroz energetske uštede. Državni davatelj zajmova Caisse des Depots et Consignations će odvojiti 5 milijardi eura za zelene projekte, a i druge nedržavne banke su najavile mogućnost davanja zajmova.

Sam zakon je usvojen danas, a u parlamentu bi trebao biti predstavljen u rujnu. Ovaj zakon je dio mjera kojima Francuska želi smanjiti udio nuklearne energije u ukupnoj potrošnji električne energije na 50% do 2025. godine. Danas Francuska dobiva oko 75% električne energije iz nuklearnih elektrana.

Drugi ciljevi zakona su smanjiti emisije za 75% do 2050. godine i proizvoditi 32% električne energije iz obnovljivih izvora energije do 2030. godine. Francuska je proizvodila 14% iz OIE 2012. godine. Cilj zakona je i promoviranje električnih automobila u javnim ustanovama, te u dogledno vrijeme instalirati čak 7 milijuna stanica za punjenje automobila električnom energijom.

 

Izvor: www.renewableenergyworld.com

 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?