Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Indijska savezna država će održati aukciju za 500 MW solarnih elektrana E-mail
Autor Leo Jerkić   
Utorak, 09 Rujan 2014 16:46

Najnovija Indijska savezna država Telangana je objavila plan za aukcijom licenci za izgradnju 500 MW solarnih elektrana.

Solarne elektrane bi se ubuduće trebale ubrzano razvijati u svim Indijskim saveznim državama uključujući Telanganu koja je prije bila dio Andhra Pradesha. Cilj Indijske vlade predvođene Premijerom Narednra Modijem je postavljati fotonaponske panele na sve krovove koji to dopuštaju, a i za korištenje pumpi za navodnavanje.

Tvrtke ponude moraju predati do 26. rujna i to elektroprivredi Telangane Southern Power Distribution, a ugovori o otkupu električne energije će se potpisivati na 25 godina.

Tvrtke će moći ponuditi tarifu po kojoj žele prodati električnu energiju iz fotonaponskih postrojenja. Oni sa najnižim cijenama će dobiti licence i ugovor, a ponude će biti otvorene 7. listopada.

Ovo je šesta aukcija u Indiji ove godine, a druge savezne države su na aukcijama ove godine ugovorile 1.800 MW solarnih elektrana. Prema Ministarstvu nove i obnovljive energije Indije tamo trenutačno ima 2.750 MW izgrađenih solarnih elektrana.

 

Izvor: www.renewableenergyworld.com

Tags:     indija      solar      aukcija      telangana      solarne elekrane      andhra pradesh      fotonaponski paneli
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?