Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

EEA tvrdi da je Europska Unija na putu da ispuni svoje 2020. OIE ciljeve E-mail
Autor Leo Jerkić   
Četvrtak, 30 Listopad 2014 14:35

Europska agencija za okoliš (EEA) je objavila da je Europa na putu da dostigne ili preskoči svoje ciljeve za energije i emisije za 2020. godinu.

EEA je analizira brojke od država članica Europske Unije (EU), te je zaključila da je ispred "svoje planiranje trajektorije" čiji je cilj postići 20% električne energije iz obnovljivih izvora energije do 2020. godine. EEA je svoje istraživanje bazirala na podacima država članica koji su objavljeni za kraj 2012. godine.

Obnovljivi izvori energije su u Europi trebali dostići udio od 13% do kraja 2012. godine. EEA-ini podatci su pokazali da su ti rezultati nadmašeni sa postizanjem udjela od 14,1%.

Analiza je također pokazala da će Europska Unija vrlo vjerojatno nadmašiti cilj za smanjivanje emisija stakleničkih planova i da se energetska efikasnost poboljšava brže nego što je planirano. Prema Hansu Bruynicxu izvršnom direktoru EEA-e politka država članica je bila odgovorna za ove ohrabrujuće brojke.

EEA-ina studija je izašla nakon EU izvještaja "Keep on track" koji je pokazao da će samo devet država ispuniti svoje pojedinačne zakonski obvezive ciljeve. Obje studije su se složile da su Španjolska, Portugal, Malta, Francuska i Nizozemska iza svojih ciljeva za obnovljive izvore energije pošto nisu dostigle svoje među ciljeve za 2012. godinu.

Izvor: www.windpowermonthly.com

Tags:     Europska agencija za okoliš      eea      obnovljivi izvori energije      ciljevi      europska unija      energetska efikasnost
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?