Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Najveća svjetska solarna elektrana Topaz u Kaliforniji u punom pogonu E-mail
Autor Leo Jerkić   
Srijeda, 26 Studeni 2014 13:19

Projekt solarne elektrane Topaz snage 550 MW je dovršen i uspješno spojen na elektroenergetsku mrežu. Elektrana koja se nalazi u općini San Luis Obispo, Kaliforniji je najveća solarna fotonaponska elektrana u pogonu u svijetu.

Američka tvrtka First Solar je započela gradnju projekta još u studenom 2011. godine, a kada je projekt krenuo u gradnju očekivalo se da će instalacija biti dovršena u roku od tri godine. Sama instalacija je dovršena jedan mjesec ranije nego što je očekivano.

First Solar je uspio isporučiti i instalirati devet milijuna svojih CdTE modula sa tankim filmom na površini od 26 kvadratnih kilometara. Sam projekt je prodan tvrtci MidAmerican Renewables u veljači 2012. godine, a projekt je vrijedan 2 milijarde dolara.

Za projekt je potpisan 25 godišnji ugovor o otkupu električne energije sa elektroprivredom Pacific Gas and Electric Company (PG&E). Procijenjeni radni vijek elektrane je 35 godina, a nakon radnog vijeka se očekuje povratak lokacije u prirodno stanje.

 

Izvor: www.pv-magazine.com

Tags:     topaz      solarna elektrana      elektroenergetska mreža      first solar      midaemrican      pg&e      kalifornija
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?