Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Tržište fotonaponskog solara u Latinskoj Americi skočilo 370% u 2014. E-mail
Autor Leo Jerkić   
Četvrtak, 29 Siječanj 2015 21:18

Instalirana snga sunčanih elektrana u Latinskoj Americi je skočila za 370% u 2014. godini na ukupno 625 MW, prema izvještaju GTM Research koji predviđa  trosturki rast i ove godine na tom tržištu.

Što se tiče instalirane snage po državama predvodnik je Čile koji je bio odgovoran za praktički tri četvrtine instalirane snage u Latinskoj Americi prošle godine. Čile je uglavnom gradio velike sunčane elektrana, a najveći je bio projekt Etrion snage 70 MW.

Na dalekom drugom mjestu iza Čilea je Meksiko koji je sve zajedno instalirao 67 MW, što je za 5 MW manje nego prošle godine kada je instalirano 72 MW. Za Meksiko se ipak očekuje svijetla budućnost pošto bi do 2018. ukupno tržište trebalo skočiti na čak 3,3 GW.

Brazil je bio treći sa instaliranom snagom od 21 MW koja je doduše bila samo 2 MW veća nego godinu ranije. Iduće godine se ipak očekuje bolji rezultat zbog boljeg međunarodnog financiranja za distribuiranu proizvodnju, porezne olakšice na državnom nivou i jeftiniji kapital od Brazilske banke za razvoj.

GTM Research predviđa da će godišnji rast fotonaponskog tržišta u Latinskoj Americi ove godine biti 237%, a predvodnik će i dalje biti Čile. U regiji se razvija čak 30 GW fotonaponskih projekata što je izuzetno velika brojka.

 

Izvor: www.pv-magazine.com

Tags:     latinska amerika      solar      gtm research      instalirana snaga      tržište      čile      meksiko      brazil
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?