Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Francuska uvela obavezne solarne krovove na nove zgrade E-mail
Autor Leo Jerkić   
Utorak, 31 Ožujak 2015 13:54

U Francuskoj je nedavno uveden zakon koji obvezuje krovove na svim novim zgradama u komercijalnim zonama da budu tzv. zeleni krovovi, koji su barem djelomično pokriveni sa solarnim modulima ili živim biljkama.

Ovaj zakon bi potencijalno mogao potaknuti dodatni razvoj solarnog sektora u toj državi, a zeleni krovovi bi dodatno mogli omogućiti toplinski izolacijski utjecaj te umjerenu mogućnost iskorištavanja kišnice uz povećanu bioraznolikost.

Iako su "zeleni" htjeli da se uvede obveza pokrivanja 100% krovova sa solarom ili biljkama, zakon je uveo samo 50% obvezu, koja je ipak signal naprijed od strane vlade. Ovo je priličan napredak za Francusku koja je zadnjih nekoliko godina prilično usporila svoj razvoj solarnog sektora.

Nakon par godina pada, solarni sektor u Francuskoj se djelomično oporavio prošle godine. U prvoj polovici prošle godine je bilo instalirano 386 MW solarnog fotonapona što je bio 60% rast u odnosu na isti period u 2013. godini. U veljači ove godine francuski ministar za energetiku Segolene Royale obajvio je novi tender za fotonaponske sustave snage od 100 do 250 kW za ukupnu instaliranu snagu od 120 MW. Dodatno je promijenjena feed-in-tarifa za projekte sa snagom do 36 kW.

Izvor: www.renewableenergyworld.com

Tags:     francuska      solarni krovovi      zgrade      zeleni krovovi      fotonaponski sustavi
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?