Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

IHS predviđa 57 GW solarnog fotonapona u svijetu ove godine E-mail
Autor Leo Jerkić   
Utorak, 31 Ožujak 2015 14:09

Analitička tvrtka IHS predviđa da će svjetske instalacije solarnih fotonaponskih sustava rasti 30% prošle godine, pri čemu se u Europi i Kini očekuje veliki rast.

Tržišni analitičar IHS će idući tjedan objaviti svoj izvještaj za prvi kvartal fotonapona ove godine koji predviđa godišnji rast od 30%, čime bi se trebalo instalirati 57,3 GW solarnog fotonapona. Isti taj izvještaj procjenjuje da je prošle godine instalirano 44,2 GW solarnog fotonapona, što je malo manje od predviđenih 45,1 GW. To je rast od 14% u odnosu na 2013., a IHS je uvjeren da će se i ove godine ostvariti dvoznamenkasti rast.

Ove godine se ponajviše očekuje oporavak Europskog tržišta. Tokom prošle godine je u Europi instalirano samo 7,9 GW solarnog fotonapona, što je bio pad od 30% u odnosu na 2013. godinu. IHS predviđa da bi ove godine tržište trebalo narasti nazad na 9,4 GW.

U regiji Azija Pacifik se očekuju ozbiljne instalacijske brojke, pri čemu bi samo Kina trebala instalirati oko 17,3 GW fotonapona. U isto doba se očekuje i rast Japanskog tržišta za 4% na ukupno 10,4 GW. U cijeloj regiji je tokom prošle godine instalirao 26,4 GW fotonapona.

Sjedinjene Američke Države bi trebale instalirati 9 GW (prošle godine 7 GW), dok bi Velika Britanija trebala doći na otprilike 3,5 GW instalirane snage.

U daljnoj budućnosti IHS planira mali godišnji rast tržišta idućih godina, te pad istoga u 2018. godini kada se očekuje smanjivanje Europskog tržišta. Ipak IHS predviđa da će se od ove godine do 2020. instalirati više od 50 GW fotonaponskih sustava u Europi.

U 2019. godini analitičari predviđaju da će godišnje tržište solarnog fotonapona iznositi 75 GW.

Izvor: www.pv-magazine.com

Tags:     ihs      solarni fotonapon      tržište      kina      japan      europa
 
Komentari (3)
KAKO DOSTAVITI KREDIT SA JEDNIM DOSTOJANJEM
3Ponedjeljak, 20 Siječanj 2020 14:07
Marie Alice
SRETNA NOVA GODINA SVIMA PROCITAJTE OVE KORISNE INFORMACIJE ZA GODINU 2020. KAKO DOSTAVITI ZAJAM PO JEDNOSTAVNOM PORUKU.
Zovem se Marie Alice, samohrana sam majka 3 djece i takoder sam medicinska sestra u Zagrebu. Ovo je moja prica u 2019. godini, prevarili su me neki zajmodavci, svejer sam tražio kredit dok konacno nisam upoznao ovu lijepu ženu koja mi je pomogla da dobijem internetsku zajam. Ovo je opipljivo svjedocanstvo kako sam primio kredit od 60,000 eura uz kamatnu stopu od 2%. Receno mi je da je zajmodavac i žena kojoj vjerujem, pa sam odlucio kontaktirati s njom i ona mi je pružila priliku da podnesem zahtjev za kredit od njene tvrtke koji sam lako dobio, ali objašnjenje je da sam dobro zaradio kredit zdravlje i s manje stresa. Ako vas zanima zajam, možete joj se obratiti putem e-maila: (vladimirafinancialinvestment@gmail.com) (WhatsApp: +16014560144)
PRODAJNA PROMO PONUDA ZA BOŽU 2019 PO 2% KAMATNE CENE.
2Utorak, 10 Prosinac 2019 01:03
Vladimira Franka.
BOŽIĆNI PROMO PERIOD Ponuda za kredit za kamate od 2% primjenjuje se u osobi) (vladimirafinancialinvestment@gmail.com.

Pozdrav svima, trebate li zajam za rješavanje svih svojih financijskih problema u ovoj godini? Sve što trebate učiniti je raditi s našim uvjetima i bit ćete financijski stabilni u ovom BOŽIĆNOM PROMO PERIODU. Želim da znate da vas možemo izabrati za jednog od naših vrijednih klijenata u BOŽIĆNOM PROMO PERIODU. Naša je dužnost da za ovu i božićnu sezonu osiguramo siguran rad za vas i vi ćete biti odgovorni samo za osiguranje vašeg kredita kako bi mogli sigurno dobiti naše klijente Nudimo sljedeće vrste kredita Osobni zajmovi (sigurni i ne osigurani) Poslovni zajmovi (sigurni i ne osigurani)

Zajam za konsolidaciju - program s kovanicama s malim ili nultim vrijednostima dostupan po kamatnoj stopi od 2%. Dođite svi i prigrlite ovaj BOŽIĆNI PROMO PERIOD.

PRVE POTREBNE INFORMACIJE ZA PRIJAVU KREDITA:

Puno ime:
Zemlja:
Grad:
Dob: Početna adresa Kontakt brojevi telefona:
Potrebni iznos:
Trajanje zajma:
Namjena zajma:
Bračni status:
Spol:
hvala i blagoslovljen Bog.
WhatsApp + 16014560144
Kontaktirajte EMAIL: vladimirafinancialinvestment@gmail.com
KAKO NAMJERAVATI KREDIT
1Četvrtak, 20 Lipanj 2019 03:05
Maria Guadalupe
Pozdrav Prijatelji su Maria Guadalupe, ovdje sam kako bih informirao sve što sam doživio online kada sam tražio kredit. Izgubio sam mnogo novca tražeci zajam dok nisam upoznao VLADIMIRA FINANCIAL INVESTITORA. Tko mi je pomogao dobiti kredit od 60000 eura po kamatnoj stopi od 2%. Ako trebate kredit i ako ste ozbiljni, savjetujem vam da poslušate moj savjet i kontaktirate je putem e-pošte: (vladimirafinancijskiinvestitor@yahoo.com)
za vaš zahtjev za kredit, hvala na slušanju

Pozdrav Prijatelji su Maria Guadalupe, ovdje sam kako bih informirao sve što sam doživio online kada sam tražio kredit. Izgubio sam mnogo novca tražeci zajam dok nisam upoznao VLADIMIRA FINANCIAL INVESTITORA. Tko mi je pomogao dobiti kredit od 60000 eura po kamatnoj stopi od 2%. Ako trebate kredit i ako ste ozbiljni, savjetujem vam da poslušate moj savjet i kontaktirate je putem e-pošte: (vladimirafinancijskiinvestitor@yahoo.com)
za vaš zahtjev za kredit, hvala na slušanju

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?