Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

IHS utvrdio da Kinezi dominiraju tržištem solarnih modula E-mail
Autor Leo Jerkić   
Petak, 24 Travanj 2015 12:15

IHS je objavio nove podatke koji pokazuju da su kineski isporučioci modula Trina, Yingli, Canadian i Jinko dominirali na tržištu prošle godine, i da ima samo jedan isporučioc u top 5 koji nije iz Kine, a radi se o Hanwha Q Cells.

Top 10 isporučioca je povećao svoj udio na tržištu za 1% u odnosu na 2013. godinu. U top 10 je sedam kineskih proizvođača modula, a po prvi puta je na vrhu liste Trina. Prvih deset proizvođača je isto kao i godinu ranije ali im je poredak prilično drugačiji pri čemu je najveći dobitnik već spomenuta Hanwha Q Cells.

Trina Solar je imala 30% veću isporuku, a na prvom mjestu je zamijenila Yingli Green Energy koji je ove godine na drugom mjestu. Hanwha Q Cells  je skočio sa desetog na četvrto mjesto, dok je JA Solar skočio na šesto mjesto sa devetog. Sharp i First Solar su pak ostvarili pad od tri mjesta te su prošle godine bili sedmi i deveti. Sharp, First Solar i Kyocera su jedini proizvođači modula koji nemaju tvornice u Kini.

IHS predviđa da će tržište ove godine rasti 30%, te da će ukupno iznositi 57 GW.

Izvor: www.pv-magazine.com

Tags:     ihs      solarni moduli      kina      trina      yingli      canadian      hanwha      sharp      first solar      kyocera
 
Komentari (1)
HOW TO GET A LEGITIMATE LOAN WITH CLEAR EXPLANATION OF WHAT YOU ARE GOING INTO.
1Nedjelja, 21 Ožujak 2021 17:12
FRANKA CREDIT
Pozdrav svima vama želim koristiti ovaj medij da vam kažem o ovom opipljivom svjedocenju. Zajam sam dobio 1. sijecnja 2021. preko gospode Vldimire Franke, dala mi je zajam od 65,000 eura i bio sam sretan. Ako vam je potreban zajam za vaše najbolje kamate, možete ga dobiti po kamatnoj stopi od 3%. Obratite se njezinoj tvrtki putem e-pošte: vladimirafinancijskiinvestitor@yahoo.com

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?