Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Dodjeljene nagrade za geotermalne projekte u Velikoj Britaniji E-mail
Autor Iva Zelenko   
Ponedjeljak, 10 Siječanj 2011 15:11

U drugom krugu natječaja fond vlade Velike Britanije, Deep Geothermal Challenge, dodijelio je ukupno 1,1 milijun funti trima projektima sa područja geotermalne energije u Velikoj Britaniji.

 

Prvi krug natječaja bio je koncentriran na pridobivanje geotermalne energije sa velikih dubina, a u drugom krugu natječaja u obzir su se uzimali geotermalni projekti sa naglaskom na grijanje. Sveučilište Keele vodi jedan projekt, sveučilišta Newcastle i Durham vode drugi projekt, a Cofily District Energy vodi treći projekt.

Greg Barker, ministar energije i klimatskih promjena, rekao je da želi osigurati sve kako bi geotermalna energija mogla postati jedan od oblika energije budućnosti. Dodao je i da geotermalni izvori na jugozapadu Velike Britanije imaju potencijala činiti 2% ukupne godišnje potrošnje u Velikoj Britaniji.

Nagrade su podijeljene na slijedeći način:

  • 500.000 funti dobilo je sveučilište Keele za izradu 1.200 metara duboke geotermalne bušotine koja će omogućiti grijanje kampusa;
  • 400.000 funti dobili su sveučilišta Newcaste i Durham za projekt izrade, hidrauličkog ispitivanja i karotažnih mjerenja 2 km duboke bušotine u Newcastleu;
  • 200.000 funti dobio je Cofily District Energy Ltd kao dio fonda za sudjelovanje u prepravku duboke geotermalne bušotine u Southamptonu.

 

Izvor: www.renewableenergyfocus.com

Tags:     natječaj      geotermalna energija      Velika britanija      projekti
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?