Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Q-Cells najavljuje širenje na japanskom tržištu E-mail
Autor Iva Zelenko   
Ponedjeljak, 02 Svibanj 2011 13:17

Kompanija Q-Cells najavila je svoj širenje na japanskom stambenom tržištu sa integriranim fotonaponskim rješenjima. Kako bi osigurali uspješan ulazak na tržište, QCells je osnovao Q-Cells Meister Club (QMC), odnosno, prema riječima ljudi iz kompanije, inovativnu prodajnu mrežu odabranih lokalnih instalatera koji nude stambena FN rješenja sa Q-Cell solarnim modulima.

QMC isporučuje krajnjim korisnicima solarne sustave za krovne instalacije iz jednog izvora.

Nedim Cen, glavni izvršni direktor u Q-Cells SE, izjavio je da je QMC pokrenut prije potresa koji je zadesio Japan, no i dalje vjeruje da će solarna energija biti važan izvor i rastuće tržište japanske opskrbe energijom. Upravo to je razlog zašto Q-Cells jača svoju poziciju u Japanu sa lokalnim partnerima i FN rješenjima.

Od siječnja 2010. godine kompanija Q-Cells ima urede u Tokiju, gdje prodaje svoje proizvode uključujući solarne ćelije, multi kristalne solarne module Q. PRO i Q. BASE, te tankoslojne solarne module Q. SMART. Službenim početkom poslovanja QMC-a u ožujku Q-Cells je krajnjim korisnicima ponudio cjelovite FN pakete.

U ožujku je Q-Cells u Osaki postavio svoj prvi stambeni sustav od 9,87 kWp, koji može ostvariti opskrbu električnom energijom od 10.594 kWh, odnosno smanjiti emisiju CO2 za 3.300 kg godišnje.

QMC već broji oko 30 članova, nudeći gotove solarne sustave, uključujući solarne module, izmjenjivače, sustave za montažu, sustave nadzora, kabele i druge komponente. Članovi QMC-a imaju izravne koristi od ugradnje i prodajne obuke koju pruža Q-Cells.

 

Izvor: http://www.renewableenergyfocus.com

Tags:     FN sustavi      Q-Cells      Japan
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?