Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Mađarska dovršila strategiju za obnovljive izvore energije E-mail
Autor Leo Jerkić   
Subota, 21 Svibanj 2011 08:34

Na stranici Mađarskog ministarstva zaduženog za obnovljive izvore energije izašla je strategija pod nazivom „Obnovljivi izvori energije – Mađarski akcijski plan za korištenje obnovljivih izvora energije“.

Strategija definira ambiciozan cilj od 14,65% udjela obnovljivih izvora energije do 2020., što je više od 13% koliko zahtjeva Europska Unija. Vlada to kani postići preko mjera kojima će se poticati ekonomija, smanjiti ovisnos o Ruskom uvoznom plinu, i povećati broj radnih mjesta.

Mađarska je trenutačno na dnu zemalja Europske Unije u udjelu korištenja obnovljivih izvora energije, a ovim akcijskim planom bi trebala doći negdje na sredinu. Sam dokument definira regulatorne i fiskalne poticaje kojima bi se povećale investicije da se dostigne taj cilj. Osim razvoja, cilja se i na podizanje ljudske svijesti o obnovljivim izvorima energije. Jedini veći problem plana je ovisnost o vanjskim utjecajima, odnosno o daljnjem razvoju tehnologije i padu troškova investiranja u nadolazećim godinama, koji bi se ipak trebali ostvariti.

Izvor: www.bbj.hu

Tags:     mađarska      obnovljivi izvori energije      akcijski plan      strategija      europska unija
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?