Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Hydrogenics isporučuje tehnologiju za spremanje energije za instalaciju vjetra i vodika u Njemačkoj E-mail
Autor Leo Jerkić   
Petak, 14 Listopad 2011 21:29

Kanadska kompanija Hydrogenics je izabrana od strane Njemačkog grada Herten da isporuči rješenje za tehnologiju spremanja energije za projekt vjetra i vodika. Projekt će omogućiti da se višak električne energije iz obnovljivih izvora energije pohrane kao vodik u gorivoj ćeliji.

Hydrogenics će iduće godine isporučiti Hertenu  HySTAT30 uređaj za elektrolizu za proizvodnu vodika i sustave na gorive ćelije HyPM snage 50 kW. Ta kombinacija će demonstrirati prednosti spremanja energije vodikom, koji se može skalirati te tako može spremiti velike količine energije tokom dugog vremenskog perioda sa malim gubitcima.

Energija se preko gorivih ćelija može ponovno isporučiti kao električna energija u mrežu ili se iskoristiti kao gorivo za električne automobile ili druge uređaje u industriji.

Energija vjetra je idealan obnovljivi izvor energije za zajednice, te uključivanjem sustava spremanja energije preko vodika višak energije vjetra se može spremiti i upotrijebiti kada vjetar ne puše.

Herten koji se nalazi u pokrajini Nordrhein Westfalen je jedan od jačih igrača u sektoru vodika u Njemačkoj, i u tom gradu od 2009. voze autobusi koji koriste vodikove ćelije.

Izvor: www.renewableenergyfocus.com

Tags:     hydorgenics      njemačka      spremanje energije      vjetar      vodik
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?