Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Corvus Energy isporučuje baterije za spremanje energije za hibridni brod E-mail
Autor Leo Jerkić   
Petak, 11 Studeni 2011 18:27

Corvus Energy je izabran kao strateški dobavljač tehnologije za spremanje energije za projekte Eco Marine Powera (EMP), a isti uključuju i Aquarius sustave za energiju vjetra i solara za brodove i to: Aquarius eco brod i Medaka gradski solarno-električni trajekt.

Corvus Energyjeve tehnologije kao što je AT6500 energetski modul za spremanje i sustav za održavanje baterija će biti unutar projekta EMP-a. Svaki baterijski modul se može složiti da se postigne bilo koja kombinacija spremanja energije od 6,5 kWh do više MWh.

EMP-ov Aquarius sustav će u sebi imati Corvus Energyev AT6500 tehnologiju koja omogućuje da se energija skupljena preko solarnih panela spremi te da se koristi kada je brod u luci ili kada je usidren. Isto tako će omogućiti i da se energija iz solarnih panela koristi kada je brod na putu.

Aquariusov sustav koristi niz krutih, ali pomičnih jedara koja skupljaju energiju vjetra i solara, a sam sustav preko kompjutera pozicionira njihov smještaj te uzima u obzir brzinu broda i trenutačne vremenske uvjete. Sustav se naravno može koristiti i kad je brod usidren ili kad je u luci.

Izvor: www.renewableenergyfocus.com

Tags:     corvus energy      hibridni brod      spremanje energija      aquarius      solarni panel      energija vjetra
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?