Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Proizvodnja električne energije iz Sunčeve energije u Njemačkoj zabilježila rast od 60% E-mail
Autor Iva Zelenko   
Utorak, 03 Siječanj 2012 00:43

Njemačko udruženje solarne industrije (BSW) objavilo je da je proizvodnja električne energije iz Sunčeve energije u 2011. godini u Njemačkoj zabilježila rast od 60%, te trenutno iznosi 18 milijardi kWh.

Carsten Koernig, rukovodeći direktor u BSW, izjavio je kako je Sunčeva energija postala nazamjenjiv dio uspješnog obrata energetske strategije. Taj sektor proizveo je dovoljno električne energije za opskrbu oko 5,1 milijuna kućanstava, što je oko jedna osmina svih kućanstava u Njemačkoj.

Njemačko udruženje za energetiku i industriju vode (BDEW), ističe kako je FN industrija bila najbrže rastuća industrija kada je riječ o obnovljivim izvorima energije u Njemačkoj. Preliminarni podaci BDEW-a pokazuju da su obnovljivi izvori energije činili 19,9% u energetskom miksu u 2011. godini, što je za 3,5% više u odnosu na 2010. godinu.

BSW

Reuters izvještava kako stručnjaci smatraju da industrija Sunčeve energije, zbog nepredvidivih vremenskih uvjeta, još uvijek značajno ovisi o poticajima. Međutim, industrija Sunčeve energije stoji iza svojih obveza o smanjenju cijene troškova, te su u odnosu na 2007. godinu ti troškovi smanjeni za 50%, zaključuje Koernig.

BSW je u izvješću naglasio kako će industrija Sunčeve energije i dalje ustrajati u svojem cilju ostvarivanja udjela od 10% u ukupnom energetskom miksu do 2020. godine.

 

Izvor: http://www.pv-magazine.com/

Tags:     Njemačka      Sunčeva energija      2011      statistika      FN
 
Komentari (1)
Obnovljivi izvori energije
1Srijeda, 04 Siječanj 2012 10:47
Zlatko Klobucar
To može Njemačka ali mi ne. Tamo, na primjer, svaki novi potrošač električne energije dobija besplatno od nadležne distribucije svu potrebnu dokumentaciju i odobrenja za prodaju električne energije od strane dotičnog potrošača. Odluči li se potrošač za investiranje u opremu od države dobija subvencije. Isto vrijedi i za već postojeće potrošače koji se odluče biti istovremeno i proizvođači. Kako je u Hrvatskoj po tom pitanju poznato je; Odluči li se potrošač biti istovremeno i proizvođač mora ispunjavati od vlade RH koje nitko ne može ispuniti osim velikih proizvođača, vidi Zakon i odredbe. Zašto?

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?