Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz regije

Ministar Čačić ponovno pokreće projekt Zagreb na Savi E-mail
Autor Leo Jerkić   
Subota, 10 Ožujak 2012 09:54

Ministar gospodarstva Radimir Čačić najavio je ponovno pokretanje projekta Zagreb na Savi koji bi trebao krenuti sa uređivanjem rijeke Save i gradnjom hidroelektrana.

Radi se o projektu koji postoji već desetljećima ali nikada nitko nije počeo sa ozbiljnim radom na njemu. Na samom projektu bi moralo sudjelovati mnogo partnera – HEP, Hrvatske vode, Grad Zagreb, država i Sisačko-moslavačka i Zagrebačka županija.

Četiri hidroelektrane izgrađene na taj način (Drenje, Podsused, Prečko i Zagreb) bi trebale godišnje proizvoditi 610 GWh električne energije, što je otprilike 23% potreba Zagreba za električnom energijom. Također bi Sava trebala postati plovna od Siska do Zagreba, a sam projekt bi trebao koštati više od milijardu eura.

Izvor: www.vecernji.hr

Tags:     zagreb na savi      hidroelektrana      drenje      podsused      prečko      zagreb      sava
 
Komentari (1)
HE Podsused
1Četvrtak, 15 Ožujak 2012 11:34
Davor
Gradnja HE Podsused je u planu već 50 godina i konačno se netko odvažio da ponovo aktualizira tu temu.Ja žvim u okolici Samobora,a prije godinu i pol sam od poplave imao vodu u kući od pola metra gdje mi je sve uništeno.Zbog toga se nadam da će ova investicija konačno zaživjeti, da se konačno Sava obuzda i očisti cijelo to područje.
Slovenci su očito pametniji od nas jer koliko znam njihove 2 hidrocentrale su već gotove, a dvije se još trebaju graditi.I zato ajmo izvaditi dokumentaciju iz ladica, dovršiti što je još potrebno,i u gradnju.Bio bi to posao za hrpu firmi, a mogle bi se zaposliti tisuće ljudi.

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?